Hellenismen og Kristendommen i Antikken

Hellenismen og Kristendommen i Antikken

Fredag d. 27. maj kl. 13.30

Dokk1, U1
Hack Kampmanns Plads 2
8000 Aarhus C

Hellenismen og Kristendommen i Antikken ”

  Oplæg af ph.d. Henrik Klindt-Jensen

De indvandrede indoeuropæere, som blev ”grækere”, fandt hjem i poliser og mysterie-samfund; Sokrates døde som den, der allermest havde hjemme i Athen, mens den sofistiske hjemløsheds-bevægelse allerede skyllede igennem de græske poliser. Men da Aristoteles kaldtes hjem til Makedonien, blev det slut med polis- hjemligheden; med Alexander den Stores rige mister poliserne deres selvbestemmelse. I den stoiske filosofi finder mennesket så i stedet hjem i dets natur, fysis.

I hellenismen dannes kristendommen hurtigt i særskilte menigheder, men Paulus samler langt de fleste menigheder i den universelle Fælles-Kirke. Nogen finder dog fortsat deres hjem i de gnostiske sekter uden for Kirken.

Entré kr. 50

 

 

 

DanskNederlandsEnglishFrançaisDeutschΕλληνικάItalianoPortuguêsРусскийEspañol